Patricia van de Camp

FotografieArtist statement


Portfolio

Tentoonstellingen
Opleiding
Publicaties
Prijzen en nominaties
Opdracht

Contact
Boeken
HOME

Artist statement

De werkelijkheid doet zich niet altijd aan ons voor zoals zij werkelijk is.
Patricia onderzoekt het betrekkelijke van de werkelijkheid en in het bijzonder die van de schoonheid. Een klassieke opvatting over schoonheid is dat je er niets meer aan kunt toevoegen of afhalen zonder dat het slechter wordt.

patricia Ze onderzoekt deze opvatting met haar fotografie. Want wat gebeurt er als je elementen weg laat of toevoegt?
Patricia fotografeert een opgezette haas in een landschap met maanlicht of maakt portretten die ze in stukken knipt om deze vervolgens weer op een andere wijze samen te voegen.
Op deze manier haalt ze de schoonheid uit de werkelijkheid en maakt met haar beelden een nieuwe schoonheid. In haar zoektocht zoekt ze de grenzen op waarbij ze zich elke keer weer afvraagt hoe ver kun je afwijken van die klassieke opvatting over schoonheid zonder dat het het doel voorbij schiet? Zonder dat het opzichtig of geforceerd wordt en toch de kracht van het verhaal behoudt.

De beelden zouden echter niet zonder haar brede kennis van fotografie en grafische vormgeving tot stand kunnen komen. Ook zou haar zoektocht in een oneindig doolhof stranden als ze niet ge´nspireerd zou zijn door haar interesse in filosofie en psychologie. Door haar beelden maken mensen kennis met een werkelijkheid die een andere schoonheid heeft.